Walne Zebranie Koła Gdańskiego zwołane na 20 grudniabr.

Drodzy Przyjaciele!Dobiega końca rok kalendarzowy, dobiega także końca kadencja władz naszego Koła wybranych w grudniu zeszłego roku (Przewodniczącego, Zarządu i Komisji Rewizyjnej). Przed nami kolejne wybory, a zatem kolejne Walne Zebranie Koła.1 grudnia 2007 r. zebrał się
Zarząd Koła Gdańskiego, który zgodnie z zapisami Statutu
ustalił termin
Walnego Zebrania
na dzień 20 grudnia (czwartek) br.

Podczas nadchodzącego Walnego Zebrania wybierzemy nie tylko nowe władze Koła, ale także – w związku ze zwołanym na styczeń Zjazdem Regionu – ok. 30 delegatów na Zjazd Regionalny. O dokładnej liczbie delegatów i miejscu Walnego Zerbania poinformujemy w przyszłym tygodniu.

Chciałbym Was bardzo serdecznie zachęcić do czynnego uczestnictwa w pracach Koła i kandydowania do jego władz. Zgłaszanie kandydatur odbywa się podczas zebrania. Zwyczajowo przyjętym jest, że kandydatura zgłaszana jest przez inną osobę, więc wystarczy znaleźć koleżankę lub kolegę w S”MD”, który zarekomenduje Waszą kandydaturę. Oczywiście w świetle prawa możecie też zgłosić się sami. Przemyślcie jaką rolę chcecie pełnić w Kole, czy chcecie być w jego władzach, a jeśli tak – w którym z ciał chcielibyście się realizować. Czy ktoś czuje chęć poprowadzenia prac Koła jako Przewodniczący? Czy ktoś chce zaangażować się jako Członek Zarządu, a może bardziej odpowiednie miejsce widzi dla siebie w Komisji Rewizyjnej? Kto chciałby być delegatem na Zjazd Regionalny? To pytania, na które warto sobie odpowiedzieć.

Przypominam także, że Walne Zebranie może uchwalać uchwały. Jeżeli macie jakiś projekt uchwały, jeżeli chcecie aby Koło zajęło stanowisko w jakiejś sprawie w sposób stanowczy i wyraźny właśnie poprzez uchwałę Walnego Zebrania – jej projekt będzie można zgłosić w trakcie trwania obrad.

Więcej o kompetencjach Walnego Zebrania dowiedzieć się można czytając punkt 105. Statutu Stowarzyszenia.

Serdecznie POzdrawiam!
Szymon Moś